Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

ΞΙΠΕΤΣΙΣΜΕΝΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΤΑΣ


Αυτό κυκλοφόρησε στα ημέιλ. Καταρχήν δεν υπογράφεται.  Είναι λίγο αντιδεοντολογικό εφημερίδα  να δημοσιεύει ανυπόγραφη άποψη. Εχτός και αν ο αποστολέας του ημέιλ απέκοψε την υπογραφή. ΜΕΓΑΛΗ τράμπα. Προσδίδει στην "άποψη" λιγότερο ατομικό χαρακτήρα, υπάρχει λόγος?


 κλικ για να μεγαλώσει..



Θα ήταν πολύ χρήσιμο να λέει και το όνομα της η κοπελίτσα που το έγραψε. Το χειρότερο είναι που νομίζει ότι έχει άποψη. Εντάξει, το κορυφαίο είναι που αναφέρει ότι πρέπει να σέβονται το εγχώριο πολιτιστικό επίπεδο!!! ΚΑΛΑ, ΒΓΗΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΟΥ ΜΩΡΗ ΚΟΤΑ?

Λοιπόν πιστεύω ότι η κοπελίτσα, παρασύρθηκε από την γενική παραφροσύνη και αδικία που επικρατεί και σύγχυσε τις πούτσες με τις φρούτσες. Με το συμπάθιο.

Ένα, είναι ότι δεν σου εύχομαι ποτέ σου να ζήσεις προσφυγιά, ούτε εγώ έζησα, ευτυχώς. Γιατί δεν ρωτάς την μάνα σου, την γιαγιά σου να σου πουν? Έχεις γιαγιά που ήρτε από την Σμύρνη? Αυτοί έφυγαν κυνηγημένοι από τον θάνατο της ανθρώπινης τρέλας και των όπλων, ενώ οι ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ που περιγράφεις προσφυγοποιήθηκαν από παρόμοιες καταστάσεις ή ακόμα χειρότερα την φτώχεια, την πείνα, την υπέρτατη αδικία των δεσποτικών καθεστώτων στα οποία γεννήθηκαν. Ξέρεις τι σημαίνει να πεινάς τζιαί να μυρίζει το φαΐ που δίπλα?  
Τον πίνακα του Σκεμπετζίνο Ντα Φάιν "Ο ΝΥΣΤΙΚΟΣ ΥΠΝΟΣ" ξέρεις τον?

Τέλος πάντων αυτά είμαι σίγουρος ότι τα ξέρεις καλύτερα από εμένα. Αυτό που θίγεις κυρίως είναι την έννοια της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και είσαι απαράδεκτη. Μέχρι και οι πίθηκοι (συχνότερα από τους χριστιανούς) αντιμετωπίζουν τον συν-πίθηκο τους με αλληλεγγύη σε στιγμές δυσκολίας.

ΞΙΠΕΤΣΙΣΜΕΝΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΤΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΚΑΤΑΤΡΕΣΙΗ.

Μια πρόταση σου θα κρατήσω : "θα αγωνιστώ με όλα τα νόμιμα μέσα που διαθέτω για την ισοπολιτεία και την δίκαιη αντιμετώπιση των πολιτών της". ΕΥΓΕ!

Επειδή οι διοικούντες τούτου του τόπου -σαν συμμορίτες- σ' έπιασαν από τον λαιμό τα βάζεις με τους πιο αδύνατους, αυτούς που στραγγάλισαν τα κακά του κόσμου ούλλου? ΑΛΟΙΘΩΡΙΣΕΣ ΑΓΑΠΗΤΗ ΜΟΥ. Όπως δυστυχώς οι περισσότεροι αδύνατοι άνθρωποι εν καιρώ κρίσης. 

ΙΣΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ ΚΤΥΠΙΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕ ΚΤΥΠΟΥΝ.

   

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

ΠΟΛΗ / ΤΙΚΗ

ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.
   
http://polhtiki.blogspot.com/

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ


Μ'ενα κλικ μεγαλωνει..

ΑΠΟ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΤΕΛΙΑΣΜΕΝΟ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΚΑΣΤΡΟ  ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ. (ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΕΛΛΙΑΣΜΕΝΑ. ΠΙΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΗΠΟ ΚΑΙ ΠΑΡΚΟ, ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ, ΤΕΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ, ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ, ΤΑ ΣΧΟΛEΙΑ, ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΓΛΥΤΩΣΑΝ?)




 
ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙΣ ΠΟΛΥ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΦΙΛΕ ΚΩΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ http://an-archi-a.blogspot.com/...ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΚΑΜΩ ΕΓΩ. ΕΝΑ ΕΜΠΝΕΣΜΕΝΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΒΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΛΥΣΕΙ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΝΕΟ-ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ. ΕΧΤΟΣ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΕΙ...

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ

Οι δημόσιοι χώροι ανήκουν σε όλους

Το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009, διοργανώνουμε φεστιβάλ διαμαρτυρίας για την επίθεση της αστυνομίας σε νεαρούς που διασκέδαζαν στην Πλατεία Φανερωμένης. Θεωρούμε ότι οι δημόσιοι χώροι ανήκουν σε όλους που τους χρησιμοποιούν, πολίτες και μετανάστες, άντρες και γυναίκες, νέους και γέρους ανεξάρτητα από την εθνικότητα τους, την εμφάνιση τους ή τις πολιτικές τους πεποιθήσεις. Η προσπάθεια της αστυνομίας να ποινικοποιήσει την παρουσία της νεολαίας στην Πλατεία της Φανερωμένης θα συναντήσει την αντίσταση μας. Θέλουμε ζωντανές πλατείες όπου οι άνθρωποι θα κοινωνικοποιούνται ελεύθερα. Η αστυνομική τρομοκρατία στην παλιά πόλη δεν θα περάσει.

Το φεστιβάλ που θα γίνει στην Πλατεία Φανερωμένης θα περιλαμβάνει γκραφφίτι σε καμβά, παράσταση δρόμου, προβολές και μουσική. Θα αρχίσει στις 17.00 το απόγευμα και θα συνεχιστεί μέχρι τις 12.00. Δεν θα υπάρχουν ομιλίες αλλά μερικές σύντομες παρεμβάσεις από νεαρούς/ες Κύπριους και μετανάστες που έτυχαν κακομεταχείρισης από την αστυνομία και δηλώσεις στήριξης στο δικαίωμα συνάθροισης στη Πλατεία Φανερωμένης.

Συνδιοργανωτές:
Νεολαία της Φανερωμένης
Κίνηση Πολιτών ALERT
Κίνηση κατοίκων Άγρυπνοι εντός των τειχών

Στηρίζει η
Κίνηση για Ισότητα, Στήριξη και Αντι-ρατσισμό (ΚΙΣΑ)

 
Που καταντήσαμε, να διεκδικούμε την ύπαρξη μας στους δρόμους. Κι εμείς ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ, φανατικά μάλιστα και από την αυτόνομη Λεμεσό θα ξεκινήσουμε για να επισκεφτούμε την πρωτεύουσα της Κύπρου όπως ΠΟΛΥ σπάνια πράττουμε, αλλά ΚΑΝΕΙ με τούτα ούλλα τα στερεότυπα του street-art, το grafitti δεν γίνεται σε καμβά, όχι δεν γίνεται! 

Επίσης και επιμένω σε τούτο, η αστυνομία δεν φταίει σε τίποτε, αφού είναι ο ρόλος της να ασκεί βία για να προστατεύσει την "έννομη τάξη" από τους κακούς, το κράτος έχει το μονοπώλιο της βίας είναι γνωστό... Ποιοι είναι όμως οι κακοί? Ποιοι είναι αυτοί που ορίζουν ΕΜΑΣ ως κακούς, που ρίχνουν τους μπάσους πάνω μας? 
 
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ είτε είναι ένοχη είτε είναι ανίκανη να ελέγξει τα πιόνια της. Πότε επιτέλους θα ζητήσουμε εξηγήσεις?

Ας μην αλοιθωρούμε.


Ας μην αλοιθωρούμε.
Ας μην αλοιθωρούμε τζιαι κανεί γραφίττι πάνω σε καμβά, βκάλλεις μου το μάτι μου.


Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

ΣΥΝΑΘΡΟΙΖΟΝΤΑΙ?

ΣΥΝΑΘΡΟΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΤΖΙΑΙ ΚΑΘΟΥΝΤΑΙ ΧΑΜΕ? ΔΩΣΤΟΥΣ ΟΛΑΝ ΠΟΥ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΚΑΡΑΚΙΟΖΙΕΣ... ΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΣΣΟ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΑΣΙΝ? ΑΓΙΑ ΟΛΑΝ... ΞΙΜΑΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΕΝΔΟΞΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΤΟΙ.

ΜΠΡΑΒΟ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΑΜΕΤΡΗΤΑ ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΗΡΩΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟ-ΠΟΔΑΡΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΚΛΩΤΣΗΣΕ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΔΙΑΛΥΣΕ...

ΤΤΕΛΙΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΕΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΩΡΑΙΑ ΛΕΜΕΣΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΧΑΪΡΙΝ... 

ΤΣΣΣΣΣΣΣΣΣ Τ Τ Τ

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ

ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΣΦΥΡΙΖΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΑ...ΚΑΙ ΕΞΟΙΚΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΓΚΕΛΑ

http://www.youtube.com/watch?v=0daJ3PsOI2I&feature=player_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=0daJ3PsOI2I




Όσες κι αν χτίζουν φυλακές
κι αν ο κλοιός στενεύει
ο νους μας είν’ αληταριό
π’ όλο θα δραπετεύει.