Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2009

ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΟΙΧΩΝ...

ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΕΚΛΕΚΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΥΓΙΗΝΗΣ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗΣ.

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ...

-----------------------------------------------------------------------------------------------Φεστιβάλ Διαμαρτυρίας
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ


Ένα φεστιβάλ με κυπριακές ταινίες, που δείχνουν ότι στον τόπο μας υπάρχει κι ένας άλλος κινηματογράφος, πραγματοποιούν 4 Κύπριοι σκηνοθέτες, οι Γιάννης Ιωάννου, Umit Inatci, Osman Alkas και Πανίκκος Χρυσάνθου. Το Φεστιβάλ, που έχει τον τίτλο ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ υποστηρίζεται από τους «Κύπριους Κινηματογραφιστές», μια μη κερδοσκοπική εταιρεία στην οποία συμμετέχουν Τουρκοκύπριοι και Ελληνοκύπριοι κινηματογραφιστές και που έχει ως σκοπό να φέρει ανθρώπους της τέχνης του σινεμά μαζί και ταυτόχρονα να δώσει ένα μήνυμα για μια πατρίδα χωρίς σύνορα, ειρηνική, ανθρώπινη και ανεκτική.

Οι πιο πολλές από τις ταινίες που θα προβληθούν στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ έχουν υποβαθμιστεί στο παρελθόν ή έχουν υποστεί διώξεις ή έχουν δυσφημιστεί λόγω των απόψεων τους. Κι ενώ αυτό συμβαίνει στον τόπο μας οι ίδιες ταινίες  διακρίνονται διεθνώς. Δυστυχώς η δυσφήμιση και οι διακρίσεις σε βάρος κάποιων κινηματογραφιστών και κάποιων ταινιών συνεχίζονται ως σήμερα.

Το ακόλουθο απλό μήνυμα στέλλουμε με το Φεστιβάλ μας:
-Τέρμα στις διακρίσεις λόγω ιδεών, τέρμα στο φανατισμό.
-Φτάνει πια στη λογική της περιρρέουσας ατμόσφαιρας στο χώρο της τέχνης και ειδικά του κινηματογράφου.
-Η διαφορετικότητα, η ελεύθερη έκφραση κι ο πλουραλισμός των ιδεών είναι εθνικός πλούτος.
-Ο φανατισμός, η μισαλλοδοξία κι ο διαχωρισμός ανθρώπων σε «πατριώτες» και «προδότες» είναι κατάρα και σκοταδισμός.

(ΚΑΖΑΝΙ : ΑΦΟΥ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΕΚΑΜΕΤΕ ΕΙΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ, ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΤΕ ΧΩΡΟ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΕΡΙ ΤΕΧΝΗΣ...Η ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΠΕΡΙ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑΣ...OYTE ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΒΛΕΠΩ, ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΣΤΕ ΩΣ ΚΑΙ ΓΑΜΩ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ...ΑΓΙΑ ΟΛΑΝ...)


Παρουσιάζουμε στο κυπριακό κοινό μια σειρά από ταινίες που νομίζουμε ότι έχουν άποψη, είναι τολμηρές και πηγάζουν από ανθρώπους που αισθάνονται ότι έχουν μια κοινή πατρίδα ανεξάρτητα από τη θρησκεία και την εθνική τους καταγωγή. Αυτό είναι η τέχνη, αυτό είναι ο κινηματογράφος.
Από τις 11 ως τις 17 του Δεκέμβρη κοπιάστε στο Πάνθεον. Μπορείτε να δείτε τα πιο κάτω έργα:

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου
Touche and Osman, του Αλέξη Ιωάννου
Και το τραίνο πάει στον ουρανό, του Γιάννη Ιωάννου
  
Σαββάτο 12 Δεκεμβρίου
Ακάμας, του Πανίκκου Χρυσάνθου

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου
Λάσπη, του Dervis Zaim

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου
Ο Ζωγράφος Ισμέτ, του Umit Inatci
Νεκατωμένοι Αέρηδες, του Γιάννη Ιωάννου

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου
Το Τείχος μας, των Πανίκκου Χρυσάνθου και Niyazi Kizilyurek

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου
Η Λευκωσία του Οσμάν, του Osman Alkas
Hi America, του Γιάννη Ιωάννου

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου
Παράλληλα ταξίδια, των Dervis Zaim και Πανίκκου Χρυσάνθου

Όλες οι προβολές ξεκινούν στις 8:00 μ.μ.


 -------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΜΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ "ΦΕΣΤΙΒΑΛ" ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΕΙΑ ΠΕΤΡΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ  ΠΟΥ ΚΤΙΖΟΝΤΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΙΖΟΥΝ, ΤΖΙΑΙ ΟΣΠΟΥ ΧΤΙΖΕΙΣ ΚΑΣΤΡΑ ΘΑ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ. ΕΝ ΤΖΙΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΙΧΟΥΣ ΡΕ ΠΑΙΔΚΙΑ? ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ...ΤΣΣΣ ΑΧΟΡΤΑΓΟΙ..

ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΗΝ ΣΚΟΤΩΝΕΙΣ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙΣ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ, ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΙΣΧΟΣ ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΑΥΤΗ Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΒΟΛΕΥΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ. ΕΧΕΤΕ ΘΡΑΣΟΣ ΧΙΛΙΩΝ ΠΙΘΗΚΩΝ ΚΥΡΙΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΤΕ ΚΙΟΛΑΣ ΟΤΙ : "Αυτό είναι η τέχνη, αυτό είναι ο κινηματογράφος."ΛΕΝΕ:
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ!!!


ΣΥΝΘΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗΣ ΤΑΠΠΕΡΓΟΥΕΑΡ ΤΖΙΑΙ ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΟΝ ΝΟΥ ΜΟΥ ΜΟΥΧΛΙΑΣΜΕΝΟ ΛΟΓΟ ΓΚΡΙΖΟΥ ΚΑΡΧΑΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΦΑΝΑΤΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΙΧΑΖΕΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΜΑΓΙΚΗ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ...

ΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ...ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ Η ΤΕΧΝΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ...ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΠΑΕΙ ΝΑ ΞΕΜΟΥΤΤΗΣΕΙ ΚΑΠΕΛΛΩΝΕΤΑΙ, ΠΑΡΑΠΟΙΕΙΤΑΙ, ΜΕΤΑΛΛΑΣΕΤΑΙ ΣΕ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ...ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΖΗΣΕΙ... ΠΕΘΑΙΝΟΝΤΑΣ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: