Πέμπτη, 3 Ιουνίου 2010

ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΑΝ.......


« Le patriotisme, c'est l'amour des siens। Le nationalisme, c'est la haine des autres » Romain Gary

"Ο πατριωτισμός είναι η αγάπη για τους δικούς μας ανθρώπους, ο εθνικισμός είναι το μίσος για τους άλλους"
Romain Gary, Γάλλος συγγραφέας.


Επαναστάτησαν πολλοί συμπολίτες μας στις εφημερίδες, στα καφενεία και στα μπλόκς επειδή βγήκαν περίεργοι αριθμοί προς τα έξω με τα επιδόματα που παίρνουν οι "λαθρομετανάστες" ή "οι ξένοι"... Παρουσίασαν ένα έντυπο με αριθμούς κάπου 7χιλ ευρώ χορηγία. Μόνο που ήταν για 4 μήνες αναδρομικά για 4μελή οικογένεια…σιγά τα ωά!
Είναι πιασάρικο θέμα, σούπερ κατινίστικο, που δεν πρόκειται κανείς να διαφωνήσει...ότι είναι αδικία κάποιοι να παίρνουν μέχρι και βοήθημα Χριστουγέννων ενώ εμείς γιοκ! Φτάνει όμως να τεθεί το θέμα στο σωστή του διάσταση.
Οι άνθρωποι αυτοί που δεν έχουν πια τίποτα στην ζωή τους, αφού τα εγκατέλειψαν όλα για να βρουν, έτσι νόμιζαν, την γη της επαγγελίας (ενώ τελικά βρήκαν την γη της Μαρίτσας), είναι απάνθρωπο και εγκληματικό να αφεθούν αβοήθητοι από ένα πολιτισμένο κράτος και στο τέλος να εξαναγκαστούν να ζητιανέψουν, να κλέψουν, να πουλήσουν την αξιοπρέπεια τους πολύ φτηνά για λίγο φαί.

flash-back παρένθεση: πριν λίγο καιρό εκκενώνοντας ένα σπίτι που κατοικούσε κάποιος γέρος ρακοσυλλέκτης στην Λεμεσό, ένας φίλος μου βρήκε πολλά αποκόμματα εφημερίδων, βρήκε κι ένα του ’76. Τίτλος: ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΓΑΜΟΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΩΖΕΙ! Περίγραφε το μαρτύριο των Κύπριων λαθρομεταναστών στην Αγγλία, που έστηναν ψεύτικους γάμους, που διέμεναν σε άθλια διαμερίσματα ανά δεκάδες και έπεφταν θύματα εκμετάλλευσης από τους «απάνθρωπους» Άγγλους σωματέμπορες και ακολούθως από την «άκαρδη, σκληρή» αντιμετώπιση των αρχών ασφαλείας την τότε δικής μας «γης της επαγγελίας». Περιγράφει την φροντίδα που δέχονταν από τους «νόμιμους» Κυπραίους κατοίκους Αγγλίας και την ελπίδα που έκαιγε μέσα τους μια μέρα να αξιωθούν κι οι ίδιοι να πάρουν τα χαρτιά. Σημειώνει την ελπίδα που αντιπροσώπευαν αυτοί οι «τολμηροί» παππούδες ή πατεράδες μας, για τους συγγενείς τους που έμεναν πίσω στο φτωχό νησί.
Σημ. το απόκομμα-θησαυρός σε κάποιο μπαούλο θα μπήκε μέσα στον πανικό της εκκαθάρισης, δεν το βρήκαμε για να σας το παρουσιάσουμε δυστυχώς.


Ηθικό δίδαγμα : Ο τροχός γυρίζει, δεν ξεχνώ κτλ...

Θεωρώ λοιπόν σωστό να στηρίζονται αυτοί οι άνθρωποι από το κοινωνικό σύνολο όπως θα έπρεπε να στηρίζονται και οι υπόλοιποι ΠΟΛΙΤΕΣ που αντιμετωπίζουν προβλήματα ή πολύ απλά για να μην αντιμετωπίσουν.
Αντί λοιπόν να μισήσουμε αυτούς που επωφελούνται είναι πιο έξυπνο αλλά και πιο συμφέρον για τους εαυτούς μας να ζητήσουμε ένα κράτος πιο ευεργετικό που να τολμά και να διαμοιράζει τον πλούτο προς όφελος της κοινωνίας μας. Διότι αν τους μισήσουμε παίζουμε το παιχνίδι της εξουσίας και αποπροσανατολιζόμαστε.
 Να ζητήσουμε συγκοινωνίες, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε σωστά νοσοκομεία, άμεσο και αξιοπρεπές επίδομα ανεργίας, πραγματική δωρεάν εκπαίδευση ως που σώννει ο κάθενας κτλ κτλ κτλ. 

- Ο λόγος που παίρνουν αυτά τα λεφτά οι «λαθρομετανάστες» ΔΕΝ είναι η καλοσύνη του Χριστόφια η του μακαρίτη του Τάσσου αλλά η ΕΕ και οι νόμοι της, εμπνευσμένοι από άλλα πολιτισμένα κράτη που ίσως να βοήθησαν και δικά μας παιδιά που είχαν τη τύχη να σπουδάσουν εκεία .χνανικμε δυστυχ .

be άνθρ
- Ο λόγος που οι υπόλοιποι (κι εγώ μέσα) δεν παίρνουν τίποτε και συνάμα χάνουν και τα λιγοστά οφέλη που είχαν είναι η καταραμένη η μοιρολατρία που μας δέρνει και η στράτευση των πολλών σε μάντρες που έστησαν ο Τάσσος και ο Χριστόφιας για να μας γαλεύκουν.  

Συμπέρασμα, την επανάσταση για την καλυτέρευση της ζωής μας δεν θα την προβάλει η τηλεόραση το βράδυ...


Δεν υπάρχουν σχόλια: