Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ!!! - ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΣΟΣΤΑ – ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ.

Κατατροπώσαμε τα λεγόμενα «μεγάλα» κόμματα που ακόμα τολμούν να αυτοαποκαλούνται ως τέτοια. Το κυρίαρχο κόμμα είμαστε ΕΜΕΙΣ κυρίες και κύριοι, η ένωση των 219 χιλιάδων κομμάτων των ελεύθερα σκεπτόμενων πολιτών της Κύπρου.

Δεν λερώσαμε το χέρι μας. Είναι καιρός όμως να ζητήσουμε το αυτονόητο δικαίωμα της ύπαρξης μας στους αριθμούς αλλά και της αναγνώρισης μας ως πολιτική δύναμη.


40,6% ΑΠΟΧΗ 213,581 πολίτες
0,62% ΛΕΥΚΟ 1,928 πολίτες
1,35% ΑΚΥΡΑ 4,226 πολίτες
-----------------------------
42,57% 219,735 πολίτες


Συνολικά 219,735 πολίτες της Κυπριακής ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ δεν ψηφίσαν κανένα ως άξιο να τον εκπροσωπεί δηλαδή το 42,57% των εγγεγραμμένων πολιτών.


Όσοι δεν γραφτήκαν στις λίστες.

Έντεχνα επίσης δεν μας λένε πόσοι από αυτούς που δικαιούνται να ψηφίσουν δεν θέλησαν καν να εγγραφούν στις λίστες ούτως ώστε ν’ αποκτήσουν το πολυπόθητο βιβλιάριο. Επειδή δεν ξέρουμε τον ακριβή αριθμό αυτών, ας τους αγνοήσουμε κι εμείς από τα πραγματικά ποσοστά που θα παραθέσουμε πιο κάτω. Επειδή όμως τα φαντάσματα ΔΕΝ υπάρχουν και επειδή είναι άποψη, κάποιος να μην εγγραφεί στις εκλογικές λίστες θα ήταν δημοκρατικά σωστό να δημοσιεύεται αυτός ο αριθμός και να συμπεριλαμβάνεται στα στατιστικά.

Το Υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε τα «επίσημα» αποτελέσματα και τα Μ.Μ.Ε. τα διέδωσαν αυτούσια.
Δεν είναι σουρεαλιστικό που άφησαν το μεγαλύτερο με τεράστια διαφορά κόμμα έξω από τα ποσοστά τους; Δεν είναι προκλητικό αυτό;


ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΕΞΗΣ.

1. ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ : 42,57%
2. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝ : 20,47
3. Α.Κ.Ε.Λ. : 20,04%
4. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ : 7,05%
5. ΕΔΕΚ : 5,65%
6. ΕΥΡΩ.ΚΟ : 4,12%
7. ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ : 0,86%
ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΑΛΛΟΙ : 0,97%

Οι διάφοροι κομματικοί πλασιέ, ακόμα και μετά την ανακοίνωση των πλαστών αποτελεσμάτων, συνέχισαν να καυγαδίζουν, να γαυγίζουν, να κακαρίζουν, συμφώνησαν όμως σχεδόν όλοι σε μια φράση : «πήραμε το μήνυμα..».

ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΠΗΡΑΜΕ, ΤΩΡΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΣΧΥΡΟΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

4 σχόλια:

andreas f.stavrou είπε...

Ο αριθμός αυτών που αρνούνται να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους ανέρχεται περίπου στις 100.000.
Δε δίνουν τους αριθμούς αλλά μπορείς να υπολογίσεις από τα στατιστικά του πληθυσμού της στατιστικής υπηρεσίας. Για παράδειγμα το 2006 ο πληθυσμός ανερχόταν σε 788,7 χιλιάδες. Αν αφαιρέσεις 180 χιλιάδες ως 18 ετών, τότε οι δικαιούμενοι ψήφο είναι 608 χιλιάδες περίπου. Ήταν γραμμέννοι στους εκλογικούς καταλόγους του 2006 μόνο 501024 πολίτες.

. είπε...

Αν υποθέσουμε οτι είναι έτσι όπως τα λες, τότε καλυτερα να μην ξανακάνω τις πράξεις με τα ποσοστά γιατί θα το εξευτελίσουμε εντελώς το θέμα...
Η ουσία είναι οτι το συστημα όλο συντηρειται πολυ περίτεχνα με ιδιοτυπες συμμαχίες κομματων - οικονομικου κατεστημένου - ΜΜΕ - εκκλησία.
Μονο αν συνηδητοποιήσουμε οτι είμαστε εμεις οι πολλοι, οτι δεν ειμαστε εμεις οι "παραξενοι", οι "κάπως", μονο τοτε μπορεί να γίνει κατι προς την κατευθυνση του πολιτη. Αφου φυσικα το απαιτήσουμε.

Ανώνυμος είπε...

Kala re manne en ekatalaves oti tzai na diplasiastite pale ta kommata enna kamnoun to dikon tous? Tzai poios sou eipe oti osoi apeixan skeftounte san esenan ton kkelletzi

. είπε...

Μπορείς εσυ, φίλε-φίλη ανωνυμε, να μας πεις οτι αυτοί οι ΛΙΓΟΙ που ψήφισαν, το έκαναν ολοι για τους ιδιους συγκεκριμμένους λόγους?

Αν κέρδίζαμε την δημοκρατικά σωστή παρουσίαση των αριθμών και την σημασία που τους αναλογεί τότε κι εσυ θα άφηνες το μοιρολατρικό σκεπτικό σου, σε μορφή κοπράνων έξω απο το εκλογικό κέντρο της απρόσωπης γειτονιάς σου.

Σίγουρα η αποχή απο μόνη της δεν ειναι η λύση. Είναι ομως προς το παρόν ένα από τα απαραίτητα υλικά του coctail.

φιλικά.