Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ

Οι δημόσιοι χώροι ανήκουν σε όλους

Το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009, διοργανώνουμε φεστιβάλ διαμαρτυρίας για την επίθεση της αστυνομίας σε νεαρούς που διασκέδαζαν στην Πλατεία Φανερωμένης. Θεωρούμε ότι οι δημόσιοι χώροι ανήκουν σε όλους που τους χρησιμοποιούν, πολίτες και μετανάστες, άντρες και γυναίκες, νέους και γέρους ανεξάρτητα από την εθνικότητα τους, την εμφάνιση τους ή τις πολιτικές τους πεποιθήσεις. Η προσπάθεια της αστυνομίας να ποινικοποιήσει την παρουσία της νεολαίας στην Πλατεία της Φανερωμένης θα συναντήσει την αντίσταση μας. Θέλουμε ζωντανές πλατείες όπου οι άνθρωποι θα κοινωνικοποιούνται ελεύθερα. Η αστυνομική τρομοκρατία στην παλιά πόλη δεν θα περάσει.

Το φεστιβάλ που θα γίνει στην Πλατεία Φανερωμένης θα περιλαμβάνει γκραφφίτι σε καμβά, παράσταση δρόμου, προβολές και μουσική. Θα αρχίσει στις 17.00 το απόγευμα και θα συνεχιστεί μέχρι τις 12.00. Δεν θα υπάρχουν ομιλίες αλλά μερικές σύντομες παρεμβάσεις από νεαρούς/ες Κύπριους και μετανάστες που έτυχαν κακομεταχείρισης από την αστυνομία και δηλώσεις στήριξης στο δικαίωμα συνάθροισης στη Πλατεία Φανερωμένης.

Συνδιοργανωτές:
Νεολαία της Φανερωμένης
Κίνηση Πολιτών ALERT
Κίνηση κατοίκων Άγρυπνοι εντός των τειχών

Στηρίζει η
Κίνηση για Ισότητα, Στήριξη και Αντι-ρατσισμό (ΚΙΣΑ)

 
Που καταντήσαμε, να διεκδικούμε την ύπαρξη μας στους δρόμους. Κι εμείς ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ, φανατικά μάλιστα και από την αυτόνομη Λεμεσό θα ξεκινήσουμε για να επισκεφτούμε την πρωτεύουσα της Κύπρου όπως ΠΟΛΥ σπάνια πράττουμε, αλλά ΚΑΝΕΙ με τούτα ούλλα τα στερεότυπα του street-art, το grafitti δεν γίνεται σε καμβά, όχι δεν γίνεται! 

Επίσης και επιμένω σε τούτο, η αστυνομία δεν φταίει σε τίποτε, αφού είναι ο ρόλος της να ασκεί βία για να προστατεύσει την "έννομη τάξη" από τους κακούς, το κράτος έχει το μονοπώλιο της βίας είναι γνωστό... Ποιοι είναι όμως οι κακοί? Ποιοι είναι αυτοί που ορίζουν ΕΜΑΣ ως κακούς, που ρίχνουν τους μπάσους πάνω μας? 
 
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ είτε είναι ένοχη είτε είναι ανίκανη να ελέγξει τα πιόνια της. Πότε επιτέλους θα ζητήσουμε εξηγήσεις?

Ας μην αλοιθωρούμε.


Ας μην αλοιθωρούμε.
Ας μην αλοιθωρούμε τζιαι κανεί γραφίττι πάνω σε καμβά, βκάλλεις μου το μάτι μου.


5 σχόλια:

Aceras Anthropophorum είπε...

Γραφίτι πάνω σε καμβά!!!

Α χα χα χα χα!!!

Το γραφίτι σε καμβά είναι για το γραφίτι τζιαι την αμβισβήτηση τζιείνον που είναι ο μούτσιος για το γαμήσι. Εκτονοθείται πας τον καμβά να μεν μας ξημαρίζετε τους τοίχους.

gregoris είπε...

οι τοίσιοι του σχολείου τζιαμέ εν γεμάτοι συνθήματα τζιαι στενσιλς,
η εκκλησιά εν πουρόπετρα, οπόταν;
βέβαια όρεξη να υπάρχει, τζιαι κατάλληλο κλιμα τζιαι τοίσιοι πολλοί...
ασέρας άμαν το γαμήσι προκύπτει μόνο ως βιασμός, μπορεί ο μούτσιος να εν χρησιμόττερος...
σύντροφοι λεμεσιανοί τζιαι ξενιτεμένοι καλώς να ορίσετε τζιαι φέρτε τζιαι κόσμο να πολλύνουμεν

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΖΑΝΙ

Οι τοιχοι ΟΛΟΙ, μας ανοικουν φίλε γρηγόρη, δεν νομίζω να τίθεται θέμα βιασμού. Είναι σαν να θέλω να διαδώσω στον κόσμο τις χαρές του σεχ τζιαί καμνω επίδειξη σε πλατεία. Το φτωχαίνω το πράμα.

Το ποιός ορίζει το τί βλέπω δεν μπορεί να είναι μόνο ο αρχιτέκτονας ή ο δημαρχείος ή τζίνος που επιέρωσε τζιαί έκτισε τον τοίχο. Ουλλοι οι τοίχοι που ορίζουν το δημόσιο χώρο πρέπει να θεωρούνται δημόσιοι ΑΡΑ να θεωρω ότι μπορώ να τους ομορφύνω με το δικό μου τρόπο. Έστω και παράνομα ας αποκτήσουν οι τοιχοί κάτι από όλους μας.

gregoris είπε...

φίλε καζάνι δεν διαφωνούμεν
για αυτόν είπα "βέβαια όρεξη να υπάρχει, τζιαι κατάλληλο κλιμα τζιαι τοίσιοι πολλοί..."
ο όρος "βιασμός" δεν αναφερόταν στην πράξη του γκραφίτι αλλά στες πιθανές συνέπειες της εν είδη κρατικής καταστολής...
να μεν ξιάννουμε ότι είμαστεν σε άμυνα σε τούτη τη φάση

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΖΑΝΙ

οραϊτ Γρηγόρη, όσα είπα τότε πάρτα σαν προσθήκη στον λόγο σου. Εγώ πέριμένω φίλε, πότε θα βγούμε στην επίθεση γιατί οχι μόνο επατήσαν πάνω στην ιερά, για εμάς, τράπεζα αλλά εβκήκαν ούλλοι πάνω τζιαί χορεύκουν.