Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

ΣΦΑΓΗ ΣΤΟ CAMPING ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

ΛΑΒΑΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ EMAIL : Hi guys last week we passed from Polis Chrisoxous and saw this at the entrance of the camping site....
Suzana & Pavlos







 


ΚΑΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΤΙ? ΤΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΦΑΓΗ? 


ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΣΗΚΩΣΑΝ ΜΟΔΑ ΝΑ ΣΤΟΛΙΖΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΛΩΝΙΑ ΤΟΥ ΕΥΚΑΛΥΠΤΟΥ? 


ΑΝΟΙΞΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ DINJERIDOO ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ ΚΟΡΜΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΕΥΚΑΛΥΠΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΚΑΛΙΣΟΥΝ..? 


ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΥΣΤΟΧΑΣΤΟ ART INSTALATION? 


ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΘΕΤΑ ΠΑΛΟΥΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΡΕΩΣΟΥΝ ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΠΛΕΓΜΑ ΑΠΟ ΣΧΟΙΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΑ ΑΙΩΡΟΥΜΕΝΟ ΧΩΡΙΟΥΔΑΚΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥΣ? 


ΜΗΠΩΣ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΠΑΛΟΥΚΙΑ ΘΑ ΣΤΗΣΟΥΝΕ ΚΡΕΜΑΛΕΣ?

11 σχόλια:

the Idiot Mouflon είπε...

Όταν μιλούσαν για "αναβάθμιση" εννοούσαν και τσιμεντένιο χώρο στάθμευσης.

. είπε...

Εισαι σίουρος ρε αδέρφιν? Πέρι τίνος πρόκειται? Όχχου ήντα ωραία...εννά πέρνω το καλό μου το car στη κατασκήνωση τωρά...εγω να πέφτω χαμέ αλλά το car μου να ενναν στα καθαρά...τσσσ
Αναβάθμιση και ανάπτυξη είναι οι αγαπημένες μου λέξεις...

Bananistanos είπε...

Διάβασα σε εφημερίδα ότι το "κούρεμα" είναι για να κοπούν παλιοί επικινδυνοι κλώνοι και σε λίγα(;) χρόνια θα γίνουν όπως πριν. Θα μπορούσαν όμως τουλάχιστον να κουρεύουν λίγα δένδρα κάθε χρόνο ώστε να μην είναι τόσο άσχημο το θέαμα.

Για τσιμεντένιο πάρκιν πρώτη φορά ακούω, φυσικά είναι εντελώς αχρείαστο. Αν έχουν λεφτά για πέταμα ας φτίαξουν τα μπάνια και τα αποχωρητήρια.

Ο Επίτροπος το ξέρει;

poksillikki είπε...

Δολοφονήθηκε και το τελευταίο camping της κύπρου.
Ας είναι ελαφρύ το κουγκρί που θα το σκεπάσει......

Theopemptou είπε...

Ζητώ την άδεια σας για να χρησιμοποιήσω τις φωτογραφίες ....
Από ότι γνωρίζω:
1 έτσι κλαδεύουν στην Κύπρο τους ευκαλύπτους,
2 Το Φεβρουάριο λήγει το συμβόλαιο του διαχειριστή και θα εκτελούνταν τα σχέδια αναβάθμισης.
3 ζήτησα να γίνει δημόσια παρουσίαση των σχεδίων διαμόρφωσης του χώρου και παίρνω συνεχώς υποσχέσεις που αναβάλλονται. Άν και όταν γίνει αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό να παραστεί αρκετός κόσμος στην παρουσίαση για να ακουστούν οι απόψεις των χρηστών. Διαφορετικά αν υπάρχουν μετά προβλήματα (και σωστά) δε θα δώσει κανένας σημασία.

Χ. Θεοπέμπτου
Επίτροπος Περιβάλλοντος

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΖΑΝΙ:

@ Θεοπέμπτου:
α) μα φυσικά και έχεις την άδεια μου να τις χρησημοποιήσεις αφου ούτε εγω την πήρα από τους φωτογράφους Παυλο και Σουζανα, θεώρησα ότι είναι εξαιρετικά επείγον και άρα θέμα πνευματικής ιδιοκτησίας θα ήταν δευτερεύον. Τα παιδια τις έστειλαν με email, δεν νομίζω να έχουν ενστάσεις. Πέραν τούτου ότι δημοσιεύεται εδώ ποτέ δεν θα χρειαστείτει κανενας άδεια για να το διαδώσει.

β) δεν σοκάρει ο τρόπος κουρέματος αλλά η βιαιότητα, η προχειρότητα και η έκταση της επέμβασης. Είναι φανερό ότι δεν είναι αθώο. Και στα ενδότερα του camping, χρόνια τώρα συντηρούνται τα δέντρα χωρίς ποτέ να χρειαστεί κάτι τέτοιο. Επιπλέον στο μέρος αυτό που έγινε η "σφαγή" τα δέντρα είναι πολυ νεότερα από άλλα μέρη του camping τζιαι ο "ποτζιεφαλισμος" συνηθως χρησημοιποιείται για να αναζωογονήσει γέρικα δέντρα.

γ) Όταν θα γίνει δημόσια παρουσίαση θα ήταν καλό να ενημερωθούμε για να κατεβούμε μαζικά. Επείσης από την πείρα μου από τις "παρουσιάσεις" στον Δήμο Λ/σου, είναι καλό τα σχέδια να μην είναι τα τελιωτικά γιατι μόνο εκνευρισμό θα προκαλέσουν.

the Idiot Mouflon είπε...

Εγώ άκουσα το τελευταίο καλοκαίρι οως ήδη "κάποιοι αποφάσισαν" για τσιμεντένιο χώρο στάθμευσης.

Από τη μια, η σκέψη να κρατηθούν τα οχήματα έξω από τον κατασκηνωτικό χώρο είναι καλή. Πολλές φορές είδαμε να σηκώνουν σκόνη ή να οδηγούν επικίνδυνα ... ακόμη και στην παρουσία μικρών παιδιών.

Από την άλλη, δεν είναι απαραίτητη η τσιμεντοποίηση για να λυθεί ένα τέτοιο πρόβλημα.

koutso είπε...

Δείτε το......
http://www.facebook.com/photo.php?pid=30516386&id=1574077631&comments

Ομάδα Προστασίας Αιωνόβιων Δένδρων είπε...

Ο Κατασκηνωτικός χώρος θα αλλάξει τελείως μορφή με την "αναβάθμιση".
Φοβάμαι ότι αρκετά δένδρα δεν θα μπορέσουν να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες και θα επηρεαστούν αρνητικά.

Όσο για την καρατόμηση των Ευκαλύπτων υπάρχει σοβαρό ζήτημα. Κάποτε όντως κάποια δένδρα έχουν πρόβλημα, τις πλείστες όμως είναι αδικαιολόγητο.
Το Τμήμα Δασών κόβει αλύπητα και εκμεταλλευόμενο την νομοθεσία στην οποία του παρέχει το δικαίμα του κλαδέματος και της καρατόμησης, επικαλείται θέματα ασφάλειας και ανανέωσης των δένδρων και καταστρέφει με την άνεσή του.

Στην προκείμενη περίπτωση στο Δασούδι της Πόλης, το κομμάτι που έγινε η σφαγή των δένδρων είναι αυτό στο οποίο απαγορεύεται η κατασκήνωση και υποτίθεται ότι προστατεύεται στην φυσική του μορφή (είδατε πως).
Μάλλον ήθελαν ξύλα για τα τζάκια τους...

Με το Τμήμα Δασών και αρκετούς Δήμους βρισκόμαστε διαρκώς σε αντιπαράθεση για την πολιτική τους αυτή.
Το πρόβλημα δεν είναι τοπικό και δεν αφορά μόνο τον Κατασκηνωτικό χώρο της Πόλης, είναι παγκύπριο και χρειάζεται να δυναμώσουμε τις φωνές μας γιατί εξαφανίζουν συνεχώς χιλιάδες δένδρα.

Μιχάλης Ονησιφόρου
Ομάδα Προστασίας Αιωνόβιων Δένδρων
http://www.aiwnobia.org

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΖΑΝΙ

@ Μιχαλη Ονησηφόρου : έχεις δεί τα σχέδια της "αναβάθμισης"? Αν ναί αυτό έγινε τυχαία ή υπάρχει κάποιος τρόπος να τα δούμε όλοι?

Theopemptou είπε...

Τα σχέδια αναβάθμισης του camping τα έχω στο γραφείο μου.
Εκεί ήρθαν και τα μελέτησαν αρκετές φορές τα μέλη του Pamecamping.
Εχουν ετοιμάσει και εισηγήσεις με αλλαγές.
Παράλληλα ζήτησα από τον υπουργό και το Δήμαρχο να κάνουν δημόσια παρουσίαση των σχεδίων και να είναι έτοιμοι να δεκτούν εισηγήσεις.
Είπαν ότι θα το κάνουν αλλά στην Πόλη.
Από τότε πέρασε ένας χρόνος και ακόμη τους ενοχλώ κάθε λίγο και λιγάκι ...