Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

1 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

Τις 7 του Γενάρη που πέρασε σ’ ένα μικρό χωριό στη Ν. Ιταλία το Rosarno όπως λέμε ας πούμε Ζακάκι, κάποιοι βάρβαροι πυροβόλησαν για πλάκα 2 μαύρους οικονομικούς μετανάστες οι οποίοι εργάζονταν στην περισυλλογή των εσπεριδοειδών. Πολύ πιθανό να εργάζονταν για τον Θείο τους η τον μπαμπάκα τους.

Φαινόμενο σχετικά συχνό αλλά η οργή αυτών των ανθρώπων ξέσπασε, δεν άντεχαν άλλο. Χωρίς κανένα ανθρώπινο δικαίωμα, ζούσαν στην απόλυτη εξαθλίωση στο έλεος της Ντράνγκετα, μαφία που ελέγχει την επαρχία της Καλάμπρια, δούλευαν από την αυγή μέχρι την δύση του ήλιου για 15-20 ευρώ ημερησίως. Το βράδυ τους κλείδωναν σε αποθήκες όπως αυτή πιο κάτω.






 Ξέσπασαν συμπλοκές και η Ντράγκετα μαζί με τους μπάτσους έστησαν μπλόκα με όπλα και λοστούς. Τραυματίστηκαν σοβαρά από σκάγια και σφαίρες 6 μετανάστες εκείνο το βράδυ. Την επομένη, πέραν των 1000 ''μαύρων'' μεταφέρθηκαν σε διάφορα στρατόπεδα συγκέντρωσης για να απελαθούν. Είχαν το θράσος να αντιδράσουν! Κανένας μεγαλοκτηματίας εκμεταλλευτής δεν συνελήφθη ούτε φυσικά και κανένας από αυτούς έβγαιναν τα βράδια στο κυνήγι του μαύρου!




Μπροστά σε αυτήν την αδικία οι πολίτες του Rosarno αντέδρασαν και βρήκαν στους δρόμους προς ένδειξη αλληλεγγύης προς τους μετανάστες. Πλήθος κόσμου από όλη την περιοχή έλαβε μέρος στην πορεία διαμαρτυρίας. Χαρακτηριστικό του αυθόρμητου της εκδήλωσης ήταν η απουσία κομματικών παραγόντων και των λαβάρων τους. Αυτοί στα δύσκολα και στα σημαντικά δεν συμμετέχουν ποτέ  αλλά παρά μόνο συμφωνούν... όπως ακριβώς και στην Κύπρο με τις προοδευτικές δυνάμεις να είναι προσκολλημένες στα κομματικά τους μαξιλάρια και να ακολουθούν πιστά τις συμφεροντολογικές ανακολουθίες τους.





Στην Ιταλία μετά από την πορεία συμπαράστασης οργανώθηκε ένα κίνημα αντίστασης από "νόμιμους" μετανάστες αλλά και Ιταλούς. Το BLACKS OUT λογοπαίγνιο με το χρώμα των σύγχρονων σκλάβων και την ολική παράλυση που θα προκαλέσει στην οικονομία της χώρας μια πιθανή εξαφάνιση τους. Το κίνημα πέρασε την μεθεπόμενη μέρα στην Γαλλία, ενώ 3 μέρες μετά και στην Ισπανία. 
Τα κινήματα αυτά οργανώνουν γενική απεργία των μεταναστών στις χώρες αυτές την 1η Μαρτίου.
Ήταν καιρός να γίνει κάτι που θα πονέσει πολύ. Ήταν καιρός να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, αφού οι αρχές είναι απούσες στο καθημερινό αγώνα αυτών των ανθρώπων - συνένοχα κράτη στον ανήθικο εμπλουτισμό των γηγενών εκμεταλλευτών.

Συνθήκες παρόμοιου ''κάλλους'' επικρατούν σε όλες τις χώρες του ανεπτυγμένου οικονομικά κόσμου όπου άνθρωποι εκμεταλλεύονται την απόλυτη ανάγκη για επιβίωση του συνανθρώπου τους σε συνδυασμό με την παράνομη υπόσταση που τους υποβάλλει το κράτος για να υπερ-πλουτίσουν. Στην Ιταλία ο υπουργός οικονομικών δήλωσε ότι το 20% του εθνικού πλούτου παράγεται από τους μετανάστες. Αρα εγώ, δίκαια διερωτούμαι γιατί οι εθνικιστές είναι εναντίον των μεταναστών, μήπως είναι βασικά αντι-πλουτιστές και μαζόχες, εκτός από απάνθρωποι βλάκες? Σκεφτείτε στην Κύπρο που η οικονομία κινείται από καθαρά ανειδίκευτο και εισαγόμενο προσωπικό, εγώ θα έλεγα οτι 40% του Κυπριάκου πλούτου παράγεται από ανώνυμους μη-Κύπριους! (κτίσματα, ξενοδοχεία, καλλιέργειες, ιδιωτικό προσωπικό..)

 Η κατάσταση στην Κύπρο και την Ελλάδα είναι πολύ χειρότερη της Ιταλίας και της Γαλλίας.
ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ προβλέπονται χαμηλότεροι μισθοί σε ξένους! Αυτό και μόνο τα λέει όλα. 

Το ισχυρότερο όπλο της εκμετάλλευσης είναι όταν άνθρωποι αφήνονται απροστάτευτοι σε καθεστώς ΛΑΘΡΑΙΟΥ! Μα τι σημαίνει άνθρωπος λαθραίος κύριοι νομοθέτες? 


Προστατεύονται συστηματικά οι δουλέμποροι με τις πολύ χαμηλές ποινές που τους επιβάλλονται αλλά και με την συμμετοχή της αστυνομίας στην συγκάλυψη των δραστηριοτήτων τους αλλά και στα διάφορα εγκλήματα που καθημερινά διαπράττουν εις βάρος απροστάτευτων ανθρώπων.

Δεν πρέπει να περιμένουμε από τις αρχές να αλλάξουν τα δεδομένα αλλά είναι θέμα δικό μας να προστατεύσουμε τον δικό μας πολιτισμό που βασικές του αρχές  είναι η φιλοξενία, ο σεβασμός του άλλου και ισότητα όλων. Σε αυτά στέκει η αξιοπρέπεια του λαού μας.


ΤΟ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΕΣ ΣΠΑΣΜΟΔΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΔΡΑΣΕΙ !

1 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010 ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΕ ΙΤΑΛΙΑ, ΓΑΛΛΙΑ, ΙΣΠΑΝΙΑ.


 ΙΤΑΛΙΑ http://www.blacks-out.com/ , http://www.facebook.com/group.php?gid=226718965055&ref=search&sid=1003268381.268977893..1&v=info

ΓΑΛΛΙΑ  http://www.lajourneesansimmigres.org/fr/ , http://www.facebook.com/group.php?gid=126193638638&ref=mf

ΙΣΠΑΝΙΑ http://www.facebook.com/group.php?gid=283402500069&ref=mf


6 σχόλια:

Νάσια είπε...

Έχεις δίκαιο που γράφεις: "Ήταν καιρός..." Με την έξαρση του ρατσισμού που παρατηρείται έντονα στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, είναι ανάγκη οι ίδιοι οι μετανάστες να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, όπως λες, να βγουν μπροστά και να διεκδικήσουν σεβασμό και προστασία.

Είχα διαβάσει για το "Blacks Out" και το βρήκα καταπληκτική ιδέα! Μπορεί σίγουρα να περάσει τα σωστά μηνύματα. Φτάνει απ' την άλλη πλευρά να μην υπάρχουν κλειστά αυτιά, μάτια και μυαλά. Για να μην οδηγηθούμε σε μια καθολική σύγκρουση, καταστροφική για όλους...

Καλή σου μέρα.

Ανώνυμος είπε...

καλήμέρα και σε εσένα Νάσια,

ξέρεις πολλές φορές οταν ξεχαστείς κάτω από το νερό, η υποξεία σε ζαλίζει, αλλά οι ανεξέλεκτοι διαφραγματικοί σπασμοί σε φέρνουν στην επιφάνεια για να αναπνεύσεις. Μαζί με το ένστικτο επιβίωσης πιστεύω οτι συνεπάγεται και η βία.

Αν αφήσουμε τα πράγματα να φτάσουν μέχρι το παρα 1 του πνιγμού τότε η βία είναι η μόνη λύση. Με βία έσπασε το άπαρχαιντ...

Η πολιτική + οικονομική εξουσία χέρι με χέρι προσπαθεί να μας πείσει ότι άλλο "αυτοί οι μαύροι" κι άλλο "εμείς". Αν αποδεχτούμε την εκμετάλλευση "αυτών" σε λίγο θα έρθει και η σειρά μας.
Έγω σου λέω ότι έφτασε ήδη.

Γι αυτό και μαζί με τους μετανάστες πρέπει να πιέσουμε και εμείς για τα δίκαια ΜΑΣ.

το καζανι

Νάσια είπε...

Η βία είναι ταυτόχρονα αναπόφευκτη και αδικαιολόγητη, έλεγε ο Καμύ. Κι απεχθανόταν αυτό που ονόμαζε "βολική βία".

Κατά τ' άλλα συμφωνούμε.

Παναγιωτάκης είπε...

Εν τζαι έξερεν τα ούλλα ο Καμύ.
Φτάνει πια με την ανόυσια αντιβία. Εδώ μιλάμε για ανθρώπινες ζωές. Για το περιβάλλον και τα δικαιώματα των ζώων εντάξει, όχι βία. Αλλά για ανθρώπινες ζωές είτε σε πόλεμο ή σκλαβιά δεν χωρούν καθυστερήσεις.

Βία γαμώ την ράτσα του κάθε εκμεταλλευτή και εμπόρου των πολέμων Βία γαμώ την κοινωνία μου
Εκόψαν μας τα ούλλους ρε γαμώ την κελλέ του Περλουσκόνι?
Βία γαμώ τα ΒΜW που παν πάνω κάτω μες τα νερά τζαι οδηγούν τα κάτι αχάπαροι με κουρέματα της ανάμιση ώρας, που όσον τζαι φαίνεται η κελλέ τους που το electic window.

Προμηθέα που σε κατάντησαν.. οι αλυσίδες σου να είναι Gucci.

Ανώνυμος είπε...

μου κάνουν εντύπωση αυτά που γράφεις γιατί όταν πριν λίγες μέρες αντιδράσαμε στο ΕΛΑΜ έγραψες ότι ασχολούμαστε και δίνουμε αξία σε 10 άτομα . Ασχετα άν τα άτομα αυτά, οργανωμένα κατεβαίνουν εδώ και καιρό στην πόλη, κτυπούν μετανάστες καταστρέφουν μαγαζιά μεταναστών αλλά ενίοτε δέρνουν και κυπραίους με μοναδικό κριτήριο την φάτσα και την εμφάνιση τους. αν κινούμαστε πάντα με κριτήριο το πως θα το παρουσιάσουν τα κανάλια τότε το μόνο που μας μένει είναι να γράφουμε ποστ στο ιντερνετ .(καλή ώρα) φιλικά
Μάριος V

Ανώνυμος είπε...

Μαριε τα μωρά του ελαμ εξαλολουθώ να πιστεύω ότι δεν αξίζουν της παραμικρής σημασίας. Αν μεταφέρουμε την κόντρα μεταξύ εμάς και του κάθε ελάμ υποβαθμίζουμε την θέση μας δραματικά και πλέον οι αρχές θα διαχειριστούν την κόντρα προς το συμφέρον τους, όπως γίνεται στην Ελλάδα. Τούτοι εν άλλη αντιμετώπιση που θέλουν... ίδια με τις μεθόδους τους.

Πιστεύω ότι τις απαιτήσεις μας πρέπει να τες προβάλουμε στους πραγματικούς υπεύθυνους της εξαθλίωσης αυτών των ανθρώπων και κατά προέκταση και της δικής μας.

Σε έκεινο το ποστ είχα εξηγήσει τους λόγους που εγω δεν πήγα. Αυτοί που πήγαν το χάρηκαν και εκ του αποτελέσματος η πορεία ήταν επιτυχία αν εξαιρέσουμε την γκετοποίηση -για ακόμα μια φορά- μερίδας διαδηλωτών (αφού τα ΜΜΕ ήταν παρόν...αμπα τζιε δείξουμε κακό πρόσωπο!!) αλλά και την υποκριτική παρουσία κομματικών παραγόντων, δηλαδή τους εξυπηρέτησε...

Αυτό που γίνεται στην Ιταλία, στην Γαλλία και στην Ισπανία είναι νομίζω αρκετά πρωτοποριακό. Φέρνει τα πράγματα στην σωστή τους βάση, την οικονομική και την πολητική. Φέρνει μπροστά στις ευθύνες της την κοινωνία ολόκληρη και φέρνει στο φώς τον κινητήριο μοχλό της καθημερηνότητας μας που είναι καλά κρυμένος στο σκοτάδι των παρασκηνίων.

το καζάνι.