Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΧΑΦΙΕΔΙΣΜΟΣ

Στην Κύπρο η ανωνυμία ενοχλεί, δεν γίνεται κάπου σε ξέρω…αν βρεθεί κοινός γνωστός τότε η ηρεμία αποκαθίσταται. Επειδή στο ΚΑΖΑΝΙ γράφουμε ανώνυμα ξέρουμε και εκτιμούμε αυτή την πολυτέλεια.

Τα χώνουμε στην αστυνομία και το σύστημα ΑΛΛΑ φταίμε όλοι.
Δεν με ενδιαφέρουν τα πολιτικό-ιστορικό-κοινωνιολογικά αίτια, αλλά το αποτέλεσμα. Χωρίς την δική μας δουλοφροσύνη θα ήταν αλλιώς τα πράματα. Εσύ κρατάς το χέρι που κρατά χαμηλά.

Ο χαφιεδισμός ξεκινά από την εκπαίδευση. Από πολύ νωρίς, συχνά μπλέκεται με το κουτσομπολιό, τα όρια είναι δυσδιάκριτα.
Στο νηπιαγωγείο λέει, έπρεπε να ξέρει η δασκάλα ότι χώρισες!

Εξουσία, ο καθένας έχει την δική του, την καταχράται τιμωρώντας τον πιο αδύνατο και πάει λέγοντας. Ξιπετσισμένος κουρκουτάς τον άλλο κατατρέσιη.

Ο καθηγητικός σύλλογος λέει δεν τιμωρεί αυστηρά τους χαφιέδες μαθητές…ίσως για να μάθουν τον δρόμο τον σωστό, ο καλός χαφιές από μωρό γίνεται. Είναι πλέον τρέχουσα τακτική, που σοκάρει λίγους!

Τους βάλανε και κάμερες εδώ και χρόνια μέσα στα σχολεία.
Ανελίσσεται πολύ πιο γρήγορα ο χαφιές εκπαιδευτικός…κι όταν φτάσει πολύ ψηλά τότε σκαρφίζεται το ολικό φακέλωμα των εκπαιδευτικών.
Το θύμα γίνεται πολύ πιο εύκολα θύτης, είναι γνωστό. Μιλάμε με γρίφους για συγκεκριμένα γεγονότα προστατεύοντας ανωνυμίες.
ΔΕΝκπαιδευτικοί αλλάξτε όχθη όσο είναι καιρός.

Η εκμάθηση του χαφιεδισμού συνεχίζεται το βράδυ στα κανάλια, εκθειάζοντας όσους προστάτευσαν μια τράπεζα(!!!)από ληστή, όσους «πολίτες» συνεργάστηκαν με τις «αρχές», όσους «αγανακτισμένους πολίτες» τα έβαλαν με «λαθραίους και εγκληματίες»… Οι «δημοσιογράφοι» πουλήθηκαν στους μπάτσους για να παίρνουν ρεπορτάζ και τα πιο καλά παιδιά έχουν και ασύρματο με τις συχνότητες τους μπάτσους, αλληλο-χαφιεδεύονται, κάποτε φτάνουν πρώτοι οι γύπες και μετά τα κοράκια. Δημοσιοκάφροι αλλάξτε όχθη όσο είναι καιρός.

Στο νοσοκομείο ΜΗΝ πας για λόγο κάπως…κάτσε ψόφα, φωνάζουν τους μπάτσους. ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ; Έτα ούλλα τζιαμέ!

1 σχόλιο:

... είπε...

Skata patimena me fraoules.....

Skepsou na eimastan oloi katsarides...megales, mikres, me kerata, podiame lepta trixidia,anatrixiastikies skepseis kai stoxo mono ta skata......
pali omos tha ipirxan Hgetes kai arxhgoi...AYTOI pou tha epernan panta to megalo kommati ths skatilas....
XALALI, apolauste to malakes